Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Χαλβάς πορτοκάλι


Είναι αλλιώτικος, δροσερός, ιδανικός για την σαρακοστή, αλλά και για μετά από λουκούλλεια γεύματα. Είναι ένας πορτοκαλένιος χαλβάς χωρίς ίχνος λιπαρής ουσίας που μπαίνει στο ψυγείο και θα τον λατρέψετε! Η συγκεκριμένη συνταγή έχει βραβευτεί και από την ένωση αρχιμαγείρων της Κέρκυρας, όπως μας γράφει η Αλεξάνδρα από το syntagesapospiti.

Υλικά

► 7 ποτήρια νερό
► 250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
► 2 βανίλιες
► 400 γρ. ζάχαρη (ή και περισσότερη αν θέλετε το χαλβά ακόμη πιο γλυκό)
► ξύσμα και χυμό από 3 πορτοκάλια
► 1/2 κούπας ινδοκάρυδο (προαιρετικά,αλλά του ταιριάζει πολύ) και λίγο ακόμα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση


Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε κατσαρόλα. (Εκτός από το ινδοκάρυδο που θα χρησιμοποιήσουμε για το πασπάλισμα) Αν τελικά βάλετε και ινδοκάρυδο θα το προσθέσετε και αυτό μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και βράζουμε το γλυκό ανακατεύοντας τακτικά. Όταν φουσκώσει το σιμιγδάλι και το μείγμα κάνει φούσκες μέσα στην κατσαρόλα το γλυκό είναι έτοιμο.

Αδειάζουμε το χαλβά είτε σε φόρμα είτε σε ταψί και πασπαλίζουμε αμέσως με μπόλικο ινδοκάρυδο για να κολλήσει. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο. Σερβίρεται κρύος!

Τip: Αντί για πορτοκάλια μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε μανταρίνια, ή και λεμόνια!

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :